ستاره‌ها در تالار وحدت/ لطفا به داد موسیقی نواحی برسید

تاریخ خبر: ۲۹ آبان ۹۶

نشست خبری گروه موسیقی «کایر» درحالی برگزار شد که اعضای اجرایی این مجموعه هنری از برگزاری کنسرتی ویژه در تالار وحدت خبر دادند.

به گزارش خبرنگار مهر، حمید سبزیان مدیر اجرایی گروه موسیقی نواحی «کایر» در نشست خبری تازه ترین کنسرت این مجموعه که روز سه شنبه ۲۳ آبان ماه در تالار وحدت تهران برگزار شد ضمن عرض تسلیت به مناسبت زلزله استان های غربی کشور گفت: امیدوارم با توجه به برنامه ریزی هایی که برای کنسرت اخیر گروه موسیقی «کایر» انجام گرفته بتوانیم با در اختیار گرفتن یک اسپانسر مناسب، شرایطی را فراهم کنیم تا عواید حاصل از فروش بلیت این برنامه زنده به مصیبت زدگان زلزله استان های غربی کشور اختصاص پیدا کند.

مهجوریم اما کارمان را انجام می دهیم

وی ادامه داد: ما غیر از برنامه ریزی برای کنسرت اول آذرماه، در نظر داریم کنسرت هایی را نیز در اسفندماه سال جاری با شکل و شمایلی متفاوت برگزار کنیم. در این برنامه ها علاوه بر حضور تعدادی از هنرمندان موسیقی اقوام، ویژه برنامه های متفاوتی هم برای این اجراها در نظر گرفته ایم که به زودی جزئیات این فعالیت ها نیز اطلاع رسانی می شود.

سبزیان تصریح کرد: متاسفانه موسیقی نواحی ایران بسیار مهجور شده اما ما با تمام این بی مهری ها، پیگیر اجرای برنامه های متفاوتی هستیم که به زودی جزییات آن اعلام خواهد شد. البته لازم است که در اینجا از مدیریت بنیاد فرهنگیهنری رودکی تشکر کنم که با حمایت های خود، تالار وحدت را در اختیار کنسرت گروه ما قرار داد و اگرچه روزهای چهارشنبه، روز مناسبی برای برگزاری کنسرت های محلی نیست اما جای قدردانی دارد که در این راستا همکاری های مناسبی صورت گرفت.

اعتقادی به پلی بک و کارهای تبلیغاتی نداریم

جمال محمدی سرپرست گروه موسیقی نواحی «کایر» نیز در این نشست خبری توضیح داد: «کایر» به زبان محلی مازندرانی به معنی کمک کردن بلاعوض است که ما با استفاده از این کلید واژه برگرفته از تعاون و همبستگی تلاش می کنیم تا گروهی را گرد هم آوریم که علاقه مندی های فراوانی به موسیقی اقوام ایران دارد. در این راه حضور هنرمندان مطرح این عرصه از جمله اهدافی است که طی سال های اخیر به شدت دنبال آن بوده و هستیم. به همین منظور در کنسرت اخیر گروه ما که روز اول آذرماه در تالار وحدت تهران برگزار می شود، گروهی از ستارگان موسیقی اقوام ایران حضور خواهند داشت.

وی تأکید کرد: فرج علیپور استاد موسیقی نواحی لرستان، احد علیشاه استاد موسیقی نواحی آذربایجان، کیانوش علیپور استاد موسیقی نواحی گیلان و محمدرضا اسحاقی، ابوالحسن خوشرو، سید عباد محمدی، سید کمال محمدی و مسلم فهیمی استادان موسیقی نواحی مازندران، ابراهیم بوشهری استاد موسیقی نواحی بوشهر و علیرضا اسلامی از خراسان شمالی هنرمندانی هستند که در کنسرت پیش روی گروه موسیقی کایر همراه ما هستند. ما در این کنسرت تلاش کردیم که با نشان دادن همدلی موسیقی اقوام ایران، اجرای متنوعی را به مخاطب ارائه دهیم که امیدواریم در این راه موفق باشیم.

محمدی تصریح کرد: ما خیلی اعتقاد به اجرای پلی بک و کارهای تبلیغاتی آنچنانی نداریم. ما بر این باوریم که موسیقی دستگاهی ایران به لحاظ اجرای رپرتوارهای مختلف به شدت وابسته به موسیقی اقوام ایران است که باید از طرف مسئولان مورد حمایت بیشتری قرار بگیرد. ما هنرمندان موسیقی اقوام طوری در این حوزه فعالیت می کنیم که بتوانیم به جریان موسیقی کمک کنیم و امیدواریم در این راه مسئولان نیز کمک خوبی برای ما باشند.

تا چند سال آینده موسیقی نواحی نداریم اگر

رضا دربندی نوازنده سازهای کوبه ای و عضو گروه اجرایی کنسرت موسیقی «کایر» در این نشست گفت: برای اولین بار است که افتخار همکاری با  جمال محمدی در گروه موسیقی «کایر» را دارم  که با توجه به حضور استادان مطرح موسیقی نواحی ایران، این کنسرت حاوی درس های مهم فرهنگی برایم خواهد بود. من بسیار خوشحالم که در این کنسرت می توانم در کنار استادان بزرگ موسیقی نواحی ایران به نوازندگی مشغول باشم اما در همین جا لازم است توسط شما اهالی رسانه، عاجزانه از مسئولان بخواهم که به داد موسیقی نواحی برسند.

وی افزود: این درست است که سالانه در کشور ما، جشنواره ها و ارکسترهای دولتی به تعدد میزبان مخاطبان علاقه مند موسیقی است اما موسیقی شریف اقوام ایران، هنوز در جایگاهی که باید باشد نیست و جا دارد تا حمایت بیشتری از آن صورت گیرد. کما اینکه برگزاری یک دوره جشنواره موسیقی نواحی در طول سال کفایت موضوع را نمی کند به همین جهت بنده اعتقاد دارم که باید این جریان به صورت مستمر در شهرهای مختلف اجرا شود زیرا ما در شرایطی قرار داریم که همین استادان بزرگ نواحی به نوعی آخرین بازمانده های موسیقی اقوام ایران هستند و اگر حمایت کافی نشوند ما تا چند سال آینده موسیقی نواحی نداریم و این باعث تأسف است که استادان ما در خارج از کشور بیشتر می درخشند، اما همین استادان در کشور ما در فقر مطلق به سر می برند.

لطفا در تلویزیون تصویر مرغابی نشان ندهید

عاشیق احد عالیشاه نوازنده قوپوز و از استادان مطرح موسیقی نواحی منطقه آذربایجان نیز در این نشست خبری ضمن ابراز تأسف از زلزله استان های غربی کشور گفت: گروه موسیقی «کایر» یکی از گروه های فعال موسیقی نواحی است که ما در این گروه درد همدیگر را متوجه می شویم چون می دانیم هیچ کدام ادای یکدیگر را روی صحنه در نمی آوریم. ما موسیقی را در اینجا اجرا می کنیم که آن را با تمام وجودمان حس می کنیم و دوستش داریم. ما در این گروه است که قدر موسیقی نواحی را می دانیم و به این نکته توجه داریم که باید تا آنجا که توانمان اجازه می دهد در معرفی آن کوشا باشیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از کم توجهی مسئولان به موسیقی اقوام ایرانی و محدود کردن آن به ایام جشنواره ها و رویدادهای مناسبتی تصریح کرد: آیا شما می دانید ما نوازندگان موسیقی بدون وضو دست به ساز نمی زنیم؟ آیا باید این موسیقی تا این حد فراموش شود که به جای نمایش سازهای سنتی در رسانه ملی، تصویر مرغابی نشان دهند؟ پس لازم است که چنین برنامه هایی که گروه موسیقی «کایر» به سرپرستی جمال محمدی مدنظر خود قرار داده به صورت مستمر ادامه پیدا کند تا ما در این حوزه فراموش نشویم.

علیشاه در پایان گفت: از همه آذری زبان های عزیز می خواهم تا به کنسرت موسیقی «کایر» بیایند و بدانند که این کنسرت برنامه جالب توجهی خواهد بود. من بر این باورم ک «کایر» رنگ و بوی خاص خود را دارد که زیبایی های موسیقایی آن و درونیات قلبی هنرمندانش به قدری شما را به هیجان و شور دعوت می کند که قطعاً از آن لذت خواهید برد.

منبع خبر: خبرگزاری مهر